Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» από τον Δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς, Βασίλη Τζουβάρα, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΣΑΡΝΟΥΧΑΣ Α.Ε.» Γαβριήλ Τσαρνούχα και του προϊσταμένου του τμήματος μελετών του Δήμου Νάουσας Θωμά Κυράνου.

Πιο αναλυτικά, το έργο αφορά στην κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε γήπεδο, που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Τ.Κ. Πολυπλατάνου, προκειμένου να φιλοξενήσει  αδέσποτα ζώα, ενώ το κτίριο θα διαθέτει και κτηνιατρείο, που είναι απαραίτητο για την περίθαλψη των ζώων.

Ειδικότερα, το κτίριο θα περιλαμβάνει:

  1. Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, εμβαδού 15,20μ2
  2. Αίθουσα προσωπικού, εμβαδού 12,80 μ2
  3. Αποθήκη τροφών και υλικού, εμβαδού 8,00μ2
  4. Αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και   είδη εστιάσεως των ζώων και πλυντηρίου αυτών, εμβαδού 8,00μ2
  5. Αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, εμβαδού 16,00μ2
  6. Κτηνιατρείο, εμβαδού 24,60μ2
  7. Τμήμα Φιλοξενίας ζώων εμβαδού 160,72 μ2, που θα περιλαμβάνει δεκαέξι (16)  αίθουσες διαμονής  φιλοξενούμενων ζώων με τον προαύλιο χώρο ασκήσεως.

 

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 402.811,97€,  με το ποσό των 328.811,97€ από πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από πόρους του Δήμου με το ποσό  των 74.000€. Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει επτά μήνες.

Πηγή άρθρου : https://www.imerisia-ver.gr/

Η εικόνα είναι από:https://ecopress.gr/ola-ta-erga-pou-chrimatodotounte-gia-e/

Related Posts