Την Εύβοια διάλεξε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να εγκαινιάσει την «πράσινη» δράση του. Το φεστιβάλ, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε το Εύβοια Film Project, τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού πόλου διεθνούς ενδιαφέροντος για την ανταλλαγή ιδεών και αγοράς ταινιών με επίκεντρο το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της.  Αποτελεί ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα με περιβαλλοντικό προσανατολισμό και έχει ως στόχο να αναγεννήσει πολιτισμικά την Εύβοια και να την αναδείξει σε παγκόσμιο κέντρο για το «Πράσινο Σινεμά» προσφέροντας τη δυνατότητα σε δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν σε αυτό για πρώτη φορά τα κινηματογραφικά τους σχέδια.
Το Εύβοια Film Project αποτελεί ένα από τα έργα «Φωτοδότες» στο ειδικό πρόγραμμα αναπτυξιακών έργων ανασυγκρότησης και αποκατάστασης της Εύβοιας από το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου που είναι σε εξέλιξη στο νησί, έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
……. Βασική επιδίωξη της νέας δράσης του φεστιβάλ είναι να λειτουργήσει ως ένα κινηματογραφικό think tank, με σκοπό την ανάδειξη, επεξεργασία και προώθηση κινηματογραφικών project που θα έχουν ως στόχο την αφύπνιση όλων μας σχετικά με τις ολέθριες συνέπειες της περιβαλλοντικής καταστροφής και της κλιματικής αλλαγής.
………Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η έναρξη καταθέσεων για τα project του Εύβοια Film Project. Πρόκειται για τον τρίτο κύκλο αναπτυξιακών δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά τις διεθνώς επιτυχημένες Αγορές του: την Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Νοέμβριος) και την Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (Μάρτιος). Ο κύκλος εργασιών τους περιλαμβάνει παρουσίαση ταινιών και σχεδίων σε εξέλιξη, masterclasses, εργαστήρια, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και διασύνδεση σκηνοθετών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα από όλο τον κόσμο.
Πηγή: Protagon.gr

Related Posts