Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το Φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι, αναζητούν τις ανθρώπινες και άγνωστες ιστορίες που κρύβονται πίσω από γνωστά και λιγότερο γνωστά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, γεγονότα που γλίστρησαν από τη μνήμη της πόλης, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για μια ξεχωριστή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Παράλληλα λειτουργεί την πολιτιστική διαδικτυακή πλατφόρμα Rembrandt and The Cat προσφέροντας διαδικτυακά σεμινάρια για την τέχνη, την ιστορία, τη λογοτεχνία, την αρχαιολογία, αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα προορισμένα για να παρουσιαστούν σε πλατφόρμα, εικονικές ξεναγήσεις σε πόλεις, τόπους και σημεία που μας εμπνέουν μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις που τροφοδοτούν τη γνώση, τη φαντασία, την κριτική σκέψη, τις ιδέες και κάθε τι που κάνει τη ζωή μας καλύτερη και της δίνει νόημα.

Στην παρακάτω διεύθυνση θα βρείτε τις οδηγίες αλλά και ολόκληρο το Πρόγραμμα των ξεναγήσεων του Thessaloniki Walking Tours:

https://mailchi.mp/5434cd4e…/thessaloniki-walking-tours…

Πηγή: https://thessalonikiwalkingtours.com/

Related Posts