Την έναρξη της διαδικασίας για συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή του πρασινισμού, τον διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου ανακοινώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Ο διαγωνισμός που φέτος πραγματοποιείται για 17η φορά, αποτελεί θεσμό ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου των κατοίκων του δήμου καθώς πρόκειται στην ουσία για μια προσπάθεια να δημιουργηθούν και φυσικά να αθροιστούν μικροί πνεύμονες πρασίνου σε κάθε σπίτι και σε κάθε γειτονιά.

Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση οι μικρές αυτές προσθήκες, μαζί φυσικά με το δημοτικό δημόσιο χώρο, μπορούν να προσφέρουν επιπλέον χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το δήμο μας» αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Επαναλαμβάνω με κάθε ευκαιρία τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Θεσσαλονίκη μας είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη σε αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια και η τελευταία σε αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο. Πέρα από τις διαπιστώσεις αυτές και τη διεκδίκηση κεντρικών πολιτικών για να βελτιωθεί η κατάσταση μπορούμε και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις στην αύξηση του πρασίνου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο διαγωνισμός για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο που είναι στην ουσία μια περιβαλλοντική γιορτή».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη κάνει λόγο για έναν θεσμό που στοχεύει στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην περιοχή: «Ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια, και αναβιώνει από πέρυσι με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα να κάνουμε πιο βιώσιμη, πιο πράσινη την καθημερινότητα μας μέσα από μια διαφορετική διαδρομή: συνήθως ο ρόλος μας είναι να παρεμβαίνουμε στον δημόσιο χώρο και να ζητάμε από εσάς τον σεβασμό και την προστασία του. Με τον θεσμό του πράσινου μπαλκονιού ζητήσαμε εσείς να γίνετε πρωτεργάτες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη γειτονιά σας και τελικά στο δήμο σας».

Ο διαγωνισμός

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι κάτοικοι των τεσσάρων δημοτικό ενοτήτων.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή αφού πρώτα καθοριστεί ραντεβού με τηλεφωνική επικοινωνία.

Στους πέντε πρώτους ανά κατηγορία – μπαλκόνι, ταράτσα, κήπος – θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δώρα από τον δήμο μας.

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 5 Ιουνίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://www.biscotto.gr/thessaloniki-diagonismos-gia-to-omorfotero-prasino-mpalkoni/

Related Posts