Ομάδα από μαθητές Λυκείου φαίνεται πως βρήκε τη λύση στη δυσοσμία, που επικρατεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, λόγω του φυτοπλαγκτόν, που υπάρχει στον διαγωνισμός.

Μάλιστα, το σχέδιο της ομάδας βραβεύτηκε στο Παρίσι, κάτι που δίνει ελπίδες για οριστική λύση του προβλήματος και… άοσμες πλέον βόλτες στην παραλία. Το φαινόμενο του ευτροφισμού, δηλαδή της υψηλής συγκέντρωσης φυτοπλαγκτόν, είναι καταστροφικό για τα ψάρια, αλλά και αντιαισθητικό για τους διαβάτες.

Η μαθητική ομάδα Skepsis

H μαθητική ομάδα, που αποτελεί ελπίδα για τη λύση του προβλήματος ονομάζεται Skepsis και συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM, που έλαβε χώρα, από τις 26 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2022.

Η ομάδα Skepsis είναι η μοναδική σχολική ομάδα που επιλέχθηκε να συμμετάσχει από όλη την Ευρώπη και απαρτίζεται από 15 άτομα του κολλεγίου «ΑΝΑΤΟΛΙΑ».

Ο διαγωνισμός που συμμετείχαν, συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 7.400 συμμετέχοντες, κυρίως προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ, τα τελευταία χρόνια, επεκτάθηκε σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, επιχειρηματικούς φορείς και ερευνητικά εργαστήρια.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://www.mynews.gr/thessaloniki-ayti-einai-i-lysi-sti-dysosmia-apo-to-fytoplagkton-stin-paralia-vid/

Related Posts