Χαλάκια από σακούλες, χριστουγεννιάτικα δένδρα και βάρκα από πλαστικά μπουκάλια, καθώς και διάφορες κατασκευές από καπάκια έφτιαξαν οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μερικά από τα εκθέματα που προσελκύουν τους επισκέπτες του φετινού 2ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Thess Clean – Thess Green».

Διαβάστε – Forward Green: Με 138 πράσινους εκθέτες ξεκινά η πρώτη έκθεση κυκλικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη

Το φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας λαμβάνει χώρα στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ – HELEXPO και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου. Στόχος του είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τρίπτυχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών». Φέτος διοργανώνεται παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)», η οποία θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και θα διαρκέσει επίσης έως τις 10 Ιουνίου.

 

Το λούνα παρκ Ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ προσφέρει ευχάριστες στιγμές στα μικρά παιδιά τα οποία μαθαίνουν πώς να κάνουν ανακύκλωση.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διπλή εθελοντική δράση καθαριότητας στην περιοχή ανάμεσα στον Ζωολογικό Κήπου και του Θέατρο Δάσους και στη δυτική είσοδο της πόλης. Ακόμη το ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει η προσπάθεια για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ κατασκευής από πλαστικά καπάκια και το closing party του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean – Thess Green είναι δωρεάν και θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Πηγή άρθρου και εικόνων: https://greenagenda.gr/

Related Posts