Η μικρή πλην, όμως, σύγχρονη υποδομή με τους αυτοματισμούς και το φιλο-περιβαλλοντικό προσανατολισμό, λειτουργεί στο χωριό Κρηστώνη σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την πόλη του Κιλκίς και πίσω από την κατασκευή της, που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2021, κρύβονται δύο αδέλφια. Ο 37χρονος «πληροφορικάριος» Βασίλης Εμμανουηλίδης και ο 32χρονος ηλεκτρολόγος κτηριακών εγκαταστάσεων, Κυριάκος.

«Η συνολική καλυμμένη επιφάνεια του θερμοκηπίου είναι 3 στρέμματα από τα οποία μισά καλλιεργούνται υδροπονικά, πάνω σε ελαφρόπετρα, μέσα σε γλάστρα και με διαφορετική διαχείριση θρέψης ντομάτες τύπου beef και τα υπόλοιπα μισά ντοματίνια τύπου βελανίδι», περιγράφει στo Fresher ο Βασίλης Εμμανουηλίδης. Όπως εξηγεί, η φετινή σεζόν ουσιαστικά είναι πρώτη κανονική για το θερμοκήπιο.

Η διάθεση της παραγωγής του υδροπονικού θερμοκηπίου γίνεται σε λαϊκές αγορές και την Kεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. «Το επόμενο βήμα είναι να πάμε σε χάρτινη συσκευασία και να βγούμε στο εμπόριο με δική μας επωνυμία και ταυτόχρονα να εγκαταστήσουμε συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ένα φωτοβολταϊκό και μια δεξαμενή συγκέντρωσης του βρόχινου νερού», εξηγεί ο ίδιος και θυμίζει πως ήδη η υποδομή διαθέτει αυτοματισμούς, μειώνοντας έτσι τους ψεκασμούς -και τα έξοδα- για φυτοπροστασία. Τα δύο αδέλφια δεν αποκλείουν και την προοπτική επέκτασης των υποδομών, είτε ακόμη και την κατασκευή ενός νέου θερμοκηπίου για την υδροπονική καλλιέργεια πιπεριάς.

Πηγή άρθρου του Λεωνίδα Λιάμη και εικόνας:https://www.agronews.gr/food-insider/202079/se-pliri-leitourgia-to-proto-udroponiko-thermokipio-sto-kilkis/?fbclid=IwAR0aQAaGmDKBVDiLxAB4sSmoROe6XEQ8I7GYyS1EQbyTOtr668cex8OWkzM

Related Posts