Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για  την προβολή των ποιοτικών
αγροτικών προϊόντων του τόπου, διοργανώνει επιχειρηματική
αποστολή στο Dubai των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 3 μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022.
Στόχος της αποστολής είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των
επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Δεδομένου ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μια από τις πλέον δυναμικές αγορές για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, ενώ το Dubai, με τις εξαιρετικές υποδομές logistics που διαθέτει, λειτουργεί ευρύτερα ως hub για την προώθηση ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων σε όλες της χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, ο σκοπός της πραγματοποίησης της εν λόγω επιχειρηματικής αποστολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνοψίζεται στα κάτωθι:

• την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με εισαγωγείς, επιχειρήσεις εμπορίας retailers οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

• τη δημιουργία ευκαιριών πωλήσεων για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις
• την επέκταση και η ενίσχυση της δικτύωσης των συμμετεχουσών επιχειρήσεων

• τη γνωριμία των επιχειρηματιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων από τα ΗΑΕ.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.και όχι
αργότερα από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.
Πηγή άρθρου και εικόνας η έντυπη και ψηφιακή εφημερίδα: Η Χαλκιδική

Related Posts