«Προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας». Το μήνυμα αυτό έστειλαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στη Μαθητική Περιβαλλοντική Σύνοδο Κορυφής Wonder Summit, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 7 & 8.6.2022,  από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Μαμαγαία» και «Καλλιστώ».

Το Wonder Summit ήταν μια διήμερη μαθητική σύνοδος με θέμα το περιβάλλον από και για τους μαθητές. Στο πρόγραμμα, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ομιλίες, εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια και στρογγυλές τράπεζες, συμμετείχαν  286 μαθητές, 15 εκπαιδευτικοί και 28 φοιτήτριες του ΑΠΘ.

Κατά την   πρώτη ημέρα της συνόδου οι μαθητές ανέλαβαν ενεργό ρόλο, παρουσιάζοντας τα περιβαλλοντικά project, που δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις με μαθητές άλλων σχολείων. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας  μαθητές και εκπαιδευτικοί ψήφισαν για τα καλύτερα project ενώ συμμετείχαν σε παράλληλα εργαστήρια και σε σειρά καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://www.thes.gr/thessaloniki/dimos-thessalonikis-perivallontiki-synodos-mathiton-prostatevoume-to-perivallon-giati-einai-to-spiti-olon-mas/ &

Περιβαλλοντική Σύνοδος Μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Related Posts