21.08.2022.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 21.08.2022 στο δάσος του Σέιχ Σου πίσω από το Θέατρο Γης, κάτω από τον περιφερειακό ανάμεσα στον κόμβου του Αγίου Παύλου και την έξοδο της Τριανδρίας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έδωσαν μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει πάνω από τον περιφερειακό και να περιοριστεί στο κομμάτι πάνω από το Θέατρο Γης.

«Έχουμε ξαναπεί ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από ανθρώπινο χέρι», είπε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος, Μάριος Αποστολίδης, συμπληρώνοντας πως η πυρκαγιά οριοθετήθηκε άμεσα λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ότι οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις  της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο, ως είθισται, για τουλάχιστον 48 ώρες.

Πηγή άρθρου: https://www.voria.gr/article/oriothetithike-i-fotia-sto-seich-sou-i-perissoteres-pirkagies-ine-apo-anthropino-cheri

Οι εικόνες είναι από το INTIME: https://www.typosthes.gr/thessaloniki/290641_thessaloniki-eikones-apo-ti-mahi-sto-seih-soy-ti-afise-piso-i-fotia-foto

Related Posts