«Το λιμάνι αποκτά διεθνή σημασία».

Ξεκινάνε για πρώτη φορά εβδομαδιαία δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), την Αμβέρσα (Βέλγιο), το Ρότερνταμ (Ολλανδία) και το Αμβούργο (Γερμανία).

Εκτός από τις γραμμές στη Βόρεια Ευρώπη, τα πλοία θα πραγματοποιούν δρομολόγια και με λιμάνια της Τουρκίας (Κων/πολη, Γεμπζέ Γκεμλίκ, Σμύρνης) καθώς και το λιμάνι της Τανγκέρης στο Μαρόκο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης,   έκανε λόγο για εξέλιξη που καθιστά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε λιμάνι «διεθνούς σημασίας».

Όπως υπογράμμισε: «Η νέα αυτή γραμμή έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει τόσο στη Μακεδονία όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αξιόπιστες εξαγωγικές λύσεις τόσο προς τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, όσο και προς την Τουρκία και το Μαρόκο. Με τον τρόπο αυτό το λιμάνι Θεσσαλονίκης εισέρχεται στην πρώτη γραμμή πορείας του ευρωπαϊκού χάρτη. Ο οργανισμός λιμένα Θεσσαλονίκης μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε λιμάνι διεθνούς σημασίας».

Ο  δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επεσήμανε πως η Θεσσαλονίκη έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης με επενδύσεις και πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://thesstoday.gr/

 

Related Posts