Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτά που λέμε ως παράταξη εδώ και καιρό. Η Περιφέρεια μας χρειάζεται μεταστροφή του τουριστικού της μοντέλου σε ένα ποιοτικότερο το οποίο να συνδυάζει το πολιτισμικό μας απόθεμα σε συνδυασμό με τον φυσικό μας πλούτο, μακριά από την μονοκαλλιέργειας του μαζικού τουρισμού παραλίας που έχει επικρατήσει εδώ και δεκαετίες. Χρειαζόμαστε πραγματική ποιοτική ανάπτυξη του κλάδου που να αφήνει στις τσέπες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων αυξημένες απολαβές, με σεβασμό στην φέρουσα ικανότητα των υποδομών μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Όπως προκύπτει από την πρόσφατη μελέτη του Insete για τις 13 περιφέρειες της χώρας με θέμα «Ποιος πάει που; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;», η Κεντρική Μακεδονία βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης με 5,58 εκατ. επισκέψεις, αριθμός μειωμένος κατά 17,6% έναντι του 2019.
Ωστόσο σε ότι αφορά τη μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση κατατάσσεται στην τελευταία θέση, καθώς το ποσό που δαπανάται αγγίζει μόλις τα 45 ευρώ, όταν το 2019 ήταν στα 55 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση στις 13 Περιφέρειες της χώρας το 2022 διαμορφώθηκε στα 80 ευρώ έναντι 76 ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση +4,6%/+3 ευρώ.
Πηγή ανάρτησης και εικόνας: https://www.facebook.com/OikologiaPKM

Related Posts