2.09.2022.

Μεγάλη ένταση είχε η καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα σήμερα (2/9) το μεσημέρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν κυριολεκτικά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Πηγή άρθρου  στη Διεύθυνση: https://www.typosthes.gr/thessaloniki/291644_plimmyrise-i-thessaloniki-apisteytos-heimarros-sarose-tin-lagkada-video

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δέντρα έπεσαν, κάδοι παρασύρθηκαν από το νερό, αυτοκίνητα και λεωφορεία του ΟΑΣΘ πλημμύρισαν, καταστήματα και σπίτια βγάζανε νερά από μέσα.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πώς η ισχυρή νεροποντή απείλησε τη ζωή ενός διανομέα  ενώ βρισκόταν στο μηχανάκι του στην οδό Ρήγα Φεραίου στις Συκιές. Ο διανομέας σώθηκε και είναι καλά στην υγεία του όμως το μηχανάκι και εργαλείο εργασίας του ταξίδεψε μόνο του ακολουθώντας την ροή του ορμητικού νερού για λίγο ακόμα.

Πηγή βίντεο: https://www.facebook.com/groups/834697540843077/posts/863930217919809/

Στη Μηχανιώνα κεραυνός έπεσε σε στέγη σπιτιού την ώρα που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι. Η φωτιά που προκλήθηκε ευτυχώς ήταν μικρής έκτασης και κανείς δεν τραυματίστηκε.  Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική που αντιμετώπισε το περιστατικό.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://ecozen.gr/2022/09/xafniki-kataigida-plimmyrise-ti-thessaloniki/

 

Related Posts