Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών. Σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, τα παιδιά ντύθηκαν τροχονόμοι και με την επίβλεψη του διοικητή και του προσωπικού της Τροχαίας, περιηγήθηκαν τα Γιαννιτσά.

Στόχος, να μάθουν τα παιδιά τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στην πόλη με την κυκλοφορία και την στάθμευση των αυτοκινήτων και αν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων τηρούν τους νόμους που προβλέπονται.

Παράδειγμα τα παρκαρίσματα σε διαβάσεις ΑμΕΑ, που ήταν απαγορευτικές για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι στην διάρκεια αυτής της περιήγησης, μοιράστηκαν αρκετές ενδεικτικές κλήσεις, που απευθύνονταν από τα παιδιά στους οδηγούς, με την παράκληση η συγκεκριμένη παράβαση να μην ξαναγίνει!!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον διοικητή της Τροχαίας Βασίλη Πλουγαρλη και σε όλο το προσωπικό της, για αυτό που έκαναν, καθώς το παράδειγμα αυτό δημιουργεί παιδεία στην τήρηση του ΚΟΚ από τους μικρούς μαθητές και βοηθά στο έργο της κυκλοφοριακής τάξης από πλευράς της Τροχαίας στην πόλη.

Να πούμε τέλος ότι στις 31 Δεκεμβρίου, ετοιμάζεται μία ακόμα έκπληξη από πλευράς της Τροχαίας.

Πηγή άρθρου η ψηφιακή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.

Η εικόνα είναι από παλαιότερη αντίστοιχη δράση στην Κρήτη: https://www.protothema.gr/greece/article/758264/kriti-mathites-se-rolo-trohonomou-vevaiosan-paravaseis-se-odigous/

Related Posts