Έντονη είναι η δυσοσμία και σήμερα από νωρίς το πρωί στην δυτική Θεσσαλονίκη – Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα – Δεν φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής ζουν καθημερινά σε ένα τοξικό περιβάλλον ενώ πλέον αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, αναφέροντας πως παρουσιάζουν συμπτώματα όπως τσούξιμο στα μάτια, τάση για βήχα και έντονη δυσφορία.
Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι και πως δεν αντέχουν άλλο τον εμπαιγμό ενώ η πολιτεία και τα ΕΛΠΕ καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος, η συνεχιζόμενη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς και η περιβαλλοντική διαχείριση εκ μέρους των ΕΛΠΕ υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δηλώνει εδώ και πολλά χρόνια ότι βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε άμεση επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, κάτι όμως που δεν φαίνεται ούτε να αποδίδει καρπούς αλλά και δημιουργεί υποψίες στους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Μανδαλιανός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, δήλωσε ότι προτίθεται να κάνει νέες μετρήσεις για να αποδώσει ευθύνες στα ΕΛΠΕ ή οπουδήποτε αλλού, όμως οι κάτοικοι θεωρούν πως η προσέγγιση αυτή του δημάρχου είναι ύποπτη και βλάπτει σοβαρά την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Οι επίσημες μετρήσεις καθώς και η έκθεση του ΑΠΘ, έχουν αποδείξει ότι η πηγή της έντονης δυσοσμίας στην περιοχή είναι τα ΕΛΠΕ, τα περί νέων μελετών είναι υπεκφυγές αισχίστου είδους.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://politic.gr/wp-content

Related Posts