Έγινε παρουσίαση  προγραμματισμού του KOUZINA 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, στη οποία παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων της Ανατολικής Χαλκιδικής, επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, συλλογικότητες, chef, άνθρωποι του τουριστικού marketing, της πρωτογενούς παραγωγής και της γαστρονομίας.

Το KOUZINA 2023, το οποίο στηρίζεται και φέτος από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και το “TASTE HALKIDIKI”, περιλαμβάνει 32 κύριες και 202 παράλληλες δραστηριότητες και 5 θεματικές δικτυώσεις, με τα Ζαγόρια, το Ajaccio, τη Messina, τη Μάλτα και την Πορτογαλία, που σηματοδοτούν το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Στη διάρκειά του, 67 Έλληνες και ευρωπαίοι εκπρόσωποι Τύπου και τουριστικών γραφείων θα εναλλάσσονται σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα επισκέψεων, στον τόπο μας, με 30 τοπικά προϊόντα να προβάλλονται στον κόσμο μέσω της μηνιαίας γιορτής.

Πολιτιστικά δρώμενα του θεσμού εντάσσονται στις κορυφαίες πολιτιστικές γιορτές του Δήμου Αριστοτέλη, τα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ. Κορυφαία η «Γιορτή της Μοναστηριακής Κουζίνας» στη Μονή Ζυγού, μία από τις 8 σπουδαίες γαστρονομικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους κατόπιν ειδικής άδειας του υπουργείου Πολιτισμού. Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 31 Μαϊου παρουσία της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Βελιγραδίου.

Ντόπιοι chef, που διαπρέπουν εκτός γεωγραφικών συνόρων του Δήμου Αριστοτέλη βραβεύονται σε ειδικές εκδηλώσεις. Guest chef από την Κορσική, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και φυσικά την Ελλάδα συνεργούν με τους τοπικούς, τοποθετώντας όλα τα τοπικά προϊόντα στα εκατοντάδες πιάτα της διοργάνωσης που αποτελεί έμπνευση, προϊόν βαθιάς γνώσης, διαρκούς αναζήτησης και project ευρηματικό – επαγγελματικά σχεδιασμένο, ώστε να συνδέει δεκάδες μορφές τουρισμού.

Δείτε το πρόγραμμα του KOUZINA 2023 στην ιστοσελίδα της Αριστοτελικής Σύμπραξης: http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events και παρακολουθήστε τις εξελίξεις στη σελίδα του KOUZINA στο facebook https://www.facebook.com/mountathoskouzina

Πηγή άρθρου και εικόνων η ψηφιακή εφημερίδα Η Χαλκιδική 10 02 2023 και : https://www.grtimes.gr/ellada/koinwnia/ochima-exostrefeias-gia-tin-anatoliki-chalkidiki-o-thesmos

Related Posts