Οι Οργανισμοί Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής συμμετείχαν με κοινό περίπτερο και φιλοξενούμενο στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού και αναψυχής στην Νότια Γερμανία, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού F.RE.E. (Fair for Leisure and Travel) από τις 22 ως τις 26 Φεβρουαρίου, στο Μόναχο.

Η έκθεση -μετά από 2 χρόνια αναβολών λόγω πανδημίας- επανήλθε δυναμικά προσελκύοντας το ενδιαφέρον 160.000 επισκεπτών ενώ συμμετείχαν 900 εκθέτες από 50 χώρες. Στις πέντε ημέρες λειτουργίας της, το περίπτερο της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός Γερμανών, πολλοί εκ τους οποίους είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες (1 στους 3 Γερμανούς που επισκέφτηκαν το περίπτερο είχαν κάνει διακοπές στη Χαλκιδική τουλάχιστον 1 φορά) ενώ έντονο ήταν και το ενδιαφέρον για την πόλη της Θεσσαλονίκης που αναδεικνύεται σε σημαντικό προορισμό για τους Βαυαρούς. Οι δύο Οργανισμοί προώθησαν από κοινού τους προορισμούς δίνοντας στους Γερμανούς επισκέπτες πληροφορίες για τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να έχουν προγραμματίζοντας τις διακοπές τους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για δυνατότητες camping στην περιοχή με τη Χαλκιδική να αποδεικνύεται πολύ δημοφιλής και στους Γερμανούς campers, οι οποίοι δείχνουν να την προτιμούν, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμη, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και συνδυάζει εξωτικές παραλίες, δραστηριότητες στη φύση και μοναδικά αξιοθέατα ενώ η πόλη της Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ως ένας γαστρονομικός παράδεισος που αναμειγνύει αρμονικά το σύγχρονο στοιχείο με την πλούσια ιστορία της εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο και το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://www.xalkidikipolitiki.com/2023/03/06/

Related Posts