Ένα αίτημα πολλών δεκαετιών ικανοποιείται  προς όφελος των κατοίκων της Κατερίνης. Μετά τις εορταστικές – λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης και πιο συγκεκριμένα στις 12:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Κατερίνης (1ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Τ.ΕΘ.Α. και συγκεκριμένα των πρώην στρατοπέδων Γεωργάκη Ολύμπιου και Ταξ/χου Κολομβάκη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα πρώην στρατόπεδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κατερίνης πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου και αφού καθοριστεί το ποσοστό ιδιοκτησίας κάθε συμβαλλόμενου όπως ορίζεται από τον νόμο, ο Δήμος Κατερίνης αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει (εντός τριών ετών) τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Θα ακολουθήσει, η εκπόνηση της Πράξης Εφαρμογής, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση κατασκευής των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων.

Πηγή άρθρου : https://www.pierianews.gr/2022/11/23/bainoun-oi-ypografes-gia-tin-parachorisi-ton-stratopedon-ston-dimo-katerinis/

και

Θα αξιοποιηθούν από το Δήμο Κατερίνης δυο πρώην στρατόπεδα Κατερίνης, Υπογράφεται η συμφωνία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας

Πηγή εικόνας: https://www.athensvoice.gr/life/perivallon/35539/prasina-stratopeda/

 

Related Posts