Οι αστυνομικοί του Νομού Θεσσαλονίκης παρέλαβαν σήμερα 4.000 μικρούς καφέ κάδους από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας συνεργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σωστή χρήση του καφέ κάδου, καθώς σύντομα ξεκινά η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών, Δημήτρης Αποστόλου.

Ήδη, ο Φορέας ενισχύει τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε καφέ κάδους για τα οργανικά βιοαπόβλητα.

Ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε είναι ότι «είναι σημαντικές αυτές οι δράσεις ευαισθητοποίησης. Θέλω να συγχαρώ τους αστυνομικούς που δείχνουν την ευαισθησία τους σε θέματα του Περιβάλλοντος. Στα τέλη του 2022 σε όλους του δήμους θα υπάρχουν οι καφέ κάδοι και τα οχήματα».

Τα συλλεγόμενα βιοαπόβλητα θα οδηγούνται σε εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας.

Σημειώνεται ότι στον καφέ κάδο συλλέγονται οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών κλπ, με σκοπό την κομποστοποίηση, την φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών σε χρήσιμο λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό ή όπως αλλιώς το λένε κομπόστ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: https://greenagenda.gr/

Related Posts