Μέρες του 1979 ξαναζεί ο Νομός Πέλλας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα αυτή την φορά να μεταφέρονται στην πόλη της Αριδαίας!!
Χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν σχεδόν 200 χιλιοστά βροχής !!!
Το συμβάν ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας, όπου ο καιρός προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Υπήρχε βέβαια η σχετική προειδοποίηση, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα συμβεί. Το απόγευμα ” άνοιξαν οι ουρανοί” και μέσα σε λίγη ώρα η πόλη της Αριδαίας θύμιζε ” την Βενετία του Βορρά”

Νερά παντού, πλημμύρισαν τα πάντα, χάθηκαν περιουσίες.

Ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής έχουν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή.
Στην προσπάθεια για να υπάρχει άμεση παρέμβαση, κλήθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία Έδεσσας, που σύμφωνα με τον επικεφαλής της, δέχθηκε πάνω από 90 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει σε
25 περιπτώσεις απάντλησης υδάτων.

Παράλληλα κλήθηκε πεζοπόρο τμήμα 12 ανδρών από την Θεσσαλονίκη,με 6 μηχανήματα απάντλησης υδάτων και από τους γύρω νομούς, ήρθαν πέντε οχήματα με 15 άνδρες συνολικά.

Όλοι τους έδιναν την δική τους μάχη μέσα στη νύχτα και μέσα στη βροχή, για να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα και να βοηθήσουν τον κόσμο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης, πήγε στην Αριδαία και μαζί με τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, επισκέφτηκαν διάφορες περιοχές της πόλης. Ο πρώτος κατέθεσε ήδη αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου η Αλμωπία να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Γεγονός που θα βοηθήσει άμεσα στην αποκατάσταση των υλικών ζημιών και στις αποζημιώσεις ιδιωτών από την καταστροφή της περιουσίας τους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν γλύτωσαν από την χτεσινή πλημμύρα και τα γραφεία της εφημερίδας μας.

Πέρα από τις μεγάλες ζημιές της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και το αρχείο, που έχει συναισθηματική αξία.

Πηγή άρθρου και εικόνας η ψηφιακή εφημερίδα  Νέα της Πέλλας.

Related Posts