Σε κάθε ανθρώπινη κατασκευή πρωταρχικός παράγοντας είναι η ασφάλεια. Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έρχεται συνεχώς στην επιφάνεια η εγκατάλειψη συνολικά των υποδομών του ΟΣΕ. Αναφερόμαστε στην μεταλλική πεζογέφυρα που βρίσκεται στο ύψος των οδών Βιτσίου και Γεννηματά, στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από όπου  καθημερινά διέρχονται δεκάδες συμπολίτες μας και κυρίως νέα παιδιά. Μια πεζογέφυρα τουλάχιστον 70 ετών, με ραγισμένες κολόνες, οξειδωμένη  και ασυντήρητη, χωρίς επαρκή φωτισμό, με συνέπεια να γίνεται πεδίο παραβατικής συμπεριφοράς και έρμαιο βανδαλισμών.  Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η γέφυρα ταλαντεύεται  όταν γίνεται διέλευση από αυτήν, ενώ το καλοκαίρι οι πλάκες πάλλονται στο πέρασμα των πεζών. Και φυσικά χωρίς την δυνατότητα να την περάσει συμπολίτης μας με ειδικές ανάγκες, λόγω έλλειψης ράμπας ή ασανσέρ.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο αλλά χρονίζει επικίνδυνα. Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχει ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν την κατασκευή νέας ασφαλούς πεζογέφυρας, αλλά κατά τα γνωστά της Ελληνικής Γραφειοκρατίας το έργο παραμένει στα χαρτιά. Μέχρι να γίνει όμως η νέα αυτή κατασκευή, αν γίνει ποτέ,  δεν θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα προστασίας, συντήρησης ή προσωρινής υποστύλωσης ώστε να αποφευχθεί τουλάχιστον κάποιο σοβαρό ατύχημα;

Ως παράταξη Οικολογία – Πράσινη Λύση θα κάνουμε το επόμενο διάστημα ότι είναι δυνατόν γενικά για τα θέματα που αφορούν τις πεζογέφυρες και ειδικότερα αυτές της Δυτικής Θεσσαλονίκης,  διότι οι πολίτες των δυτικών συνοικιών δεν είναι Β κατηγορίας.

Τελικά σε αυτήν την χώρα πολλές φορές μάλλον ζούμε από τύχη…..

Το γραφείο τύπου της παράταξης

 

 

Related Posts