04/10/2021.

Τις τελευταίες μέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με άγριες σκηνές συγκρούσεων κοντά σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, κυρίως γύρω από ΕΠΑΛ, τα οποία μας προκαλούν έντονη αμηχανία και απόγνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μόλις δεκαήμερο από την 8η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηριζόταν και επίσημα ως εγκληματική οργάνωση, φαίνεται το αυγό του φιδιού να εκκολάπτεται εκ νέου ανενόχλητο εντός σχολικών μονάδων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Θεωρούμε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ένα σχολείο μετατρέπεται σε ορμητήριο εφήβων νεοναζί χούλιγκαν που επιτίθενται με κάθε φονικό μέσο, ενάντια σε πολίτες και διαδηλωτές. Θεωρούμε ανησυχητικό ότι θραύσματα φασιστικής σκέψης εξακολουθούν να βρίσκουν πεδίο ανάπτυξης στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση ή στις λαϊκές γειτονιές μετά από τα όσα προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρούμε ανησυχητικό ότι τέτοιοι νεανικοί θύλακες φασιστικής βίας, αντιμετωπίζονται συχνά με μια ευρεία ανεκτικότητα, ακόμα και αποδοχή από την οργανωμένη πολιτεία.

Ως εδώ με τον φασισμό και την βία του!

Μηδενική ανοχή στη «μόλυνση» των νέων συνανθρώπων μας από την ιδεολογία του μίσους.

Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από την πολιτεία για ένα καθαρό δημοκρατικό περιβάλλον σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Το γραφείο τύπου της παράταξης

 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 198, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 546 55
ΤΗΛ. 2313 319618
SITE www.oikologiapkm.gr/
FACEBOOK Οικολογία – Πράσινη Λύση @OikologiaPKM

Related Posts