Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας την πρόσφατη απόφαση της ΔΕΠΘΕ να παύσει τρεις αρχισυντάκτες – και καταξιωμένους δημοσιογράφους – της δημοτικής τηλεόρασης TV100.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ, TV100 & FM100) αντικαθίστανται από την αρχισυνταξία και μεταφέρονται στο ρεπορτάζ τρεις καταξιωμένοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι, η Βιβή Ανδρίτσου, η Ειρήνη Τσαρούχα και ο Νίκος Φωτόπουλος.

Ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αυτή η απόφαση, χωρίς αιτιολογία και χωρίς ως τώρα να υπάρχει εκ μέρους της Διοίκησης ΔΕΠΘΕ κάποια γραπτή προειδοποίηση προς τους θιγόμενους για ανεπάρκεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, φανερώνει ιδιοτέλεια, αντιδημοκρατισμό και αυταρχικότητα από πλευράς της Διοίκησης Ζέρβα. Μας κάνει να σκεφτούμε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί εκδικητι-κή δίωξη προς την ανεξάρτητη λειτουργία των ανυπότακτων δημοσιογράφων. Επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες καταγγελίες μας ότι, οι νομικές αλλαγές που επέφερε η παρούσα κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγούν αναπόφευκτα σε συμπεριφορές καταστολής από τους παντοδύναμους πλέον δημάρχους.

Η δημοτική τηλεόραση δεν είναι γραφείο προβολής του Δημάρχου, ανήκει στους δημότες και αποστολή της είναι να ενημερώνει με πλουραλισμό, ελευθερία, ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα του πολίτες της Θεσσαλονίκης, ώστε να κατοχυρώνεται και το κύρος της ίδιας της δημοτικής τηλεόρασης. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή της πανδημίας, που η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα ΜΜΕ πλήττεται σοβαρά εξαιτίας της υστερόβουλης παραπληροφόρησης.

Ζητάμε την ανάκληση αυτής της απόφασης και την εφαρμογή διαφανών διαδικασιών στις κρίσεις προσωπικού της ΔΕΠΘΕ.

 

Related Posts