Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε την ισόβια κάθειρξη του ανθρωπιστή, ακτιβιστή και ενεργού μέλους της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρηματία, Οσμάν Καβαλά ο οποίος έλαβε την βαρύτατη ποινή των δις σε ισόβια, με την κατηγορία συμμετοχής και χρηματοδότησης της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν το 2016.

Σε πλήρη αντίθεση με μια δημοκρατική χώρα η Τουρκία συνεχίζει να ακολουθεί το δικό της σκοτεινό δρόμο με βαθύτατες συνέπειες για την ίδια όπως αναμένεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για αυτή την ακραία απόφαση του δικαστηρίου της δίκης Gezi, καθώς και τη συμπαράστασή μας σε όλους τους κατηγορούμενους στους οποίους επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές.

Σημειώνουμε δε, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι ένας εκ των δικαστών ήταν υποψήφιος για την Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας με το κυβερνών κόμμα. Αν αυτό δεν δίνει το στίγμα για μια κατευθυνόμενη προειλημμένη απόφαση, τότε πως αλλιώς θα μπορούσε να εκληφθεί;

Το τεράστιο κενό στη δημοκρατία και στη δίκαιη λειτουργία των θεσμών δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την προοπτική της γειτονικής χώρας από την είσοδο της στην ΕΕ.

Πηγή: https://ecogreens.gr/epikairotita/press-releases/oi-oikologoi-prasinoi-gia-tin-katadiki-kavala

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1243697/osman-kavala-gi-ayto-me-krataei-sti-fylaki-o-erntogan

Related Posts