Σήμερα Δευτέρα 20/06/2022 ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride, που κορυφώνονται το Σάββατο 25 Ιουνίου με την κεντρική εκδήλωση-πορεία όλων των πολιτών που δεν πιστεύουν σε διαχωρισμούς με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την έμφυλη ταυτότητα.

Η περιφερειακή παράταξη Οικολογία – Πράσινη Λύση στηρίζει τις εκδηλώσεις αυτές, που φέτος φέρουν τον τίτλο «Μάθημα Αποδοχής», αναδεικνύοντας τον ρόλο της εκπαίδευσης στην προσπάθεια για την εξάλειψη των στερεοτύπων και για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά.

Η πρόσφατη ψήφιση νόμου σχετικά με την ρύθμιση των κακοποιητικών θεραπειών μεταστροφής, πέρα από επιλεκτική και δειλή, αποτελεί και ένα δείγμα της καθυστέρησης της μεταστροφής της ελληνικής κοινωνίας και διοίκησης σε σχέση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτό που ζητάμε από τους καθημερινούς ανθρώπους και το νομικό σύστημα της Ελλάδας είναι τα αυτονόητα :

– κατάργηση όλων των φυλετικών διακρίσεων και των αποκλεισμών που στηρίζονται σε προκαταλήψεις και στερεότυπα

– εκπαίδευση στην ελευθερία, ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, ανοιχτό σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις, στερεότυπα και στενά κανονιστικά πρότυπα, αποδοχή της ποικιλότητας και της σεξουαλικής προτίμησης κάθε ατόμου και μέσα από το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής

– νομική κατοχύρωση του δικαιώματος όλων των πολιτών στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, σε φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα, στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στην εργασία, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης, στην τεκνοθεσία, στη δημόσια έκφραση, στην πληροφόρηση.

Η βία κατά των συμπολιτών μας εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί ντροπή για την κοινωνία που την ανέχεται και αξιόποινη πράξη, ιδιαίτερα όταν ασκείται από δημόσιους λειτουργούς (αστυνομία, μέλη της εκκλησίας κλπ). Η ρητορική μίσους και οι συνέπειες αυτής είναι καταστροφικές για τη συνοχή της κοινωνίας μας, είναι ένας φαύλος κύκλος που απλά επιδεινώνει την αντοχή της στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει από την κλιματική κρίση και το πολεμικό κλίμα που εξαπλώνεται.

Η αγάπη και ο έρωτας είναι δικαίωμα όλων,  αποτελούν τις βάσεις για ανθεκτικές ανθρώπινες κοινότητες που λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν είναι ποικιλόμορφες και ακολουθούν τους φυσικούς κανόνες και την ισορροπία των αστικών και περιφερειακών οικοσυστημάτων.

Το Γραφείο τύπου της Παράταξης

Related Posts