Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα και η περιφερειακή παράταξη Κεντρικής Μακεδονίας Οικολογία-Πράσινη Λύση (ΟΠΛ) εκφράζουν στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο την έντονη διαμαρτυρία τους για το «κήρυγμα» ιερέα σε χωριό της Πιερίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ιερέας αποδοκίμασε όσους φιλοξενούν σκύλους (σχεδόν τους αφόρισε) και προέτρεψε τους πιστούς να θανατώσουν με φόλες τα ζώα τους. «Οι Μητροπολίτες έχουν ευθύνη να επιτρέπουν το κήρυγμα στους ιερείς που έχουν βασική μόρφωση και γενική παιδεία, διαθέτουν ψήγματα συμπόνιας και μπορούν να ελέγξουν στοιχειωδώς τον εγωισμό τους, όταν τους δίνεται το βήμα για να απευθυνθούν σε πλήθος κόσμου.
Είμαστε βέβαιες και βέβαιοι πως υπάρχουν και τέτοιοι!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα και της Οικολογίας Πράσινης Λύσης:

«Με την ευκαιρία της πανδημίας, έγινε σε όλες και όλους φανερό πόσο κακή χρήση της κοινωνικής τους επιρροής κάνουν ορισμένοι ιερείς. Πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που έχασαν τη ζωή τους ή έβλαψαν σοβαρά την υγεία τους ακολουθώντας τις “θεόπνευστες” συμβουλές και συνταγές (!) ιεροκηρύκων και “πνευματικών”.

Να όμως που, όπως μαθαίνουμε από δημοσιεύματα, το κακό των ανίερων κηρυγμάτων στοχεύει πια όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα! Σε χωριό της Πιερίας κάποιος ιερέας εξοβέλισε από το ποίμνιό του όσες και όσους φιλοξενούν σκυλιά, με το ακλόνητο επιχείρημα πως “μόνο ο Θεός προστατεύει” και προέτρεψε το εκκλησίασμα να προβεί σε κακούργημα δολοφονώντας με φόλα τους σκύλους του!

Η Περιφερειακή Παράταξη Κεντρικής Μακεδονίας “Οικολογία-Πράσινη Λύση” και το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, υπεύθυνο προϊστάμενο του συγκεκριμένου ιερέα ως Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Του ζητούμε, όπως και από όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, να επιφυλάσσουν το δικαίωμα του κηρύγματος στους ιερείς εκείνους που έχουν βασική μόρφωση και γενική παιδεία, διαθέτουν ψήγματα συμπόνιας και μπορούν να ελέγξουν στοιχειωδώς τον εγωισμό τους, όταν τους δίνεται το βήμα για να απευθυνθούν σε πλήθος κόσμου.
Είμαστε βέβαιες και βέβαιοι πως υπάρχουν και τέτοιοι!»

Το κείμενο και η εικόνα είναι από : http://oikologiapkm.gr/

Related Posts