04/06/2022.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 4/6 στη Ρίγα της Λετονίας οι εργασίες του 35ου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ), που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 5/6.

Στις σημερινές Συνεδριάσεις, σημαντική προτεραιότητα η ενεργειακή κρίση που κορυφώνεται παράλληλα με την κλιματική κρίση και η ενεργειακή φτώχεια. Παρακολουθείστε ζωντανά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, στις 4.30 μμ.

Στο Θεματικό Εργαστήριο για την Ενεργειακή Πολιτική, καλεσμένος να παρέμβει ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παπαθεοδώρου που θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες για μια δίκαιη μετάβαση σε περιόδους κρίσης: μειώσεις ΦΠΑ σε ευαίσθητους τομείς, αναδιανομή υπερκερδών εταιριών αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού από τις αυξήσεις τιμών στα ορυκτά καύσιμα με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά, όχι στις διακοπές συνδέσεων, αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -ΤΑΑ, πλαφόν στις τιμές ενέργειας, πίεση για ταχύτερη μετάβαση σε ΑΠΕ με παράλληλη διαχειριστική και χωροταξική θωράκιση της βιοποικιλότητας,  αλλά και έμφαση στην ιδιοπαραγωγή και ενεργειακές κοινότητες.

Θα ακολουθήσει θεματική Συνάντηση του Μεσογειακού Δικτύου για την Ενέργεια, με συμμετοχή των εκπροσώπων των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ: του Δομήνικου Χρυσίδη – υπεύθυνου Διεθνών της Πολιτικής Γραμματείας και της Χριστίνας Ευθυμιάτου –εκπροσώπου των ΟΠ στο Μεσογειακό Δίκτυο. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν οι προτάσεις μας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και τον καθορισμό κοινών προτεραιοτήτων μεταξύ των Πράσινων Κομμάτων της Μεσογείου.

Οι εργασίες του Συμβουλίου του ΕΠΚ δίνουν παράλληλα μια εξαιρετική ευκαιρία για διμερείς συνεργασίες –επαφές με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Κομμάτων σε όλα τα μέλη της Αντιπροσωπείας των ΟΠ στη Ρίγα, στην οποία συμμετέχουν –εκτός από τους προαναφερθέντες- και η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, και οι συνεκπρόσωποι του Κόμματος στο ΕΠΚ, Μιχάλης Μπάκας και Θάλεια Ρούσσου.

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Related Posts