22.08.2022.

Ελληνική ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μας!

Αναμφίβολα είναι άξιοι συγχαρητηρίων η Ελίνα Τζένγκο, η Αντιγόνη, ο Γιάννης, η Κατερίνα, ο Λευτέρης, ο Μίλτος και οι άλλοι αθλητές από την Ελλάδα για τις επιδόσεις και τα μετάλλια που κέρδισαν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου.  Καθόλου δεν αξίζει, όμως, συγχαρητήρια η Ελληνική Πολιτεία,  που τώρα πανηγυρίζει υποκριτικά, χωρίς ωστόσο να τους παρέχει τόσα χρόνια κάποια ουσιαστική βοήθεια στην προετοιμασία τους, αλλά αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει εξαντλήσει τα ψυχολογικά τους όρια.

Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στην περίπτωση της Ελίνας, κόρης μεταναστών από την Αλβανία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ν. Καλλικράτεια, μεγάλωσε και μορφώθηκε στην Κεντρική Μακεδονία, απέκτησε την ελληνική παιδεία, αλλά με τεράστια δυσκολία και ύστερα από δεκαετή προσπάθεια έλαβε την ελληνική ιθαγένεια λόγω των αθλητικών της επιδόσεων.  Είναι απαράδεκτο, για τα παιδιά μεταναστών που, εκτός από την καταγωγή τους νιώθουν περήφανα και για τη χώρα που μεγάλωσαν, να ορθώνονται τόσα γραφειοκρατικά και ουσιαστικά εμπόδια στο να πολιτογραφηθούν Έλληνες.

Είναι άδικο και αντιδημοκρατικό, η μεταναστευτική πολιτική και η απόκτηση υπηκοότητας να βασίζεται σε κατ΄εξαίρεση ελληνοποιήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για την Ελλάδα.  Η Δημοκρατία δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στο χρήμα και την επικοινωνία. Εκτός αυτού, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που προσφέρουν σε καθημερινή βάση και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αν αναγνωρίζονταν, στη βάση σαφών και εφαρμοστέων κανόνων χωρίς ανούσιες εξετάσεις, διαδικαστικές παγίδες και έντεχνες καθυστερήσεις εκ μέρους των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Για την Οικολογία – Πράσινη λύση είναι αυτονόητο ότι στους μετανάστες που εντάσσονται στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό θα πρέπει να αποδίδεται με απλό και εύκολο τρόπο  η ελληνική ιθαγένεια.  Ιδιαίτερα στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και ζουν στην Ελλάδα, η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας θα πρέπει να γίνεται αυτόματα, χωρίς κόστος και χωρίς διακρίσεις ως προς την καταγωγή ή άλλα φυλετικά χαρακτηριστικά.

Το γραφείο τύπου της παράταξης

Για την Ελίνα, την Αντιγόνη, τον Γιάννη, τον Μίλτο και τόσα άλλα παιδιά

Related Posts