21.08.2022.

Ο Φίλιππος Γκανούλης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης Οικολογία – Πράσινη Λύση και ο Μιχάλης Μπάκας, Συντονιστής χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης και Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, έκαναν τα παρακάτω αντίστοιχα σχόλια με αναρτήσεις τους στο FB, για τα Χρυσά παιδιά του Ευρωπαϊκού Στίβου:

Η πολιτική μας ηγεσία θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να ντρέπεται και να τρέχει παράλληλα να αλλάξει την νομοθεσία περί ιθαγένειας αντί να πανηγυρίζει για την Ελίνα Τζέγκο, παιδί Αλβανών μεταναστών από την Νέα Καλλικράτεια,  η οποία κατάφερε να πάρει ελληνική υπηκοότητα αφού πρώτα είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ και έπρεπε να συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες. Η μεγαλύτερη της αδελφή παράτησε τον αθλητισμό για αυτόν τον λόγο ενώ η μικρότερη αδελφή της δεν πήρε ιθαγένεια. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλα τα παιδιά που δοξάζουν την πατρίδα μας και κρατούν ψηλά την σημαία μας, απολύτως αντίστοιχα με την πολιτεία μας η οποία πρέπει επιτέλους να επαναφέρει αμετάκλητα την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα καθώς και πολύ χαμηλά χρονικά όρια για την παροχή ιθαγένειας στους ήδη διαμένοντες. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Ισοκράτης «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες».

Ιδρώτας και κόπος!

Για την Ελίνα, την Αντιγόνη, τον Γιάννη και τόσα άλλα παιδιά..
Αντί να κρύβονται από ντροπή, χθες η πολιτική μας ηγεσία δήλωνε ενθουσιασμένη και περήφανη για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρ’όλο που η κοπέλα έφτασε στα δυο χρυσά χωρίς καμιά βοήθεια από την Πολιτεία.
Σήμερα δηλώνουν περήφανοι για το χρυσό της Ελίνας Τζένγκο, μιας εικοσάχρονης κοπέλας, κόρης Αλβανών μεταναστών, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατάφερε να πάρει ελληνική υπηκοότητα αφού είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και έπρεπε να συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες. Η μεγαλύτερη αδελφή της δεν ήταν τόσο τυχερή και για αυτό παράτησε τον αθλητισμό, ενώ η μη αθλήτρια τρίτη αδελφή είχε και αυτή την ίδια τύχη με χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, πάνε στα σχολεία μας και μετά από πολλά χρόνια δεν έχουν χαρτιά.
Χωρίς υποκριτικά πανηγύρια, πολλά μπράβο στην Αντιγόνη,την Ελίνα, στον Γιάννη και σε όλα αυτά τα παιδιά του αθλητισμού που παλεύουν μόνοι τους και ιδιαίτερα για τα παιδιά των μεταναστών που δίνουν τον διπλό αγώνα τους για αυτή τη χώρα και τους χρωστάμε πολλά…
Διαβάστε στα σχόλια συνέντευξη της Ελινας που περιγράφει τη ζωή της…

 

Related Posts