Η φετινή εορταστική περίοδος επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η καταλληλότερη εποχή για την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου και του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας –Βόλβης-Χαλκιδικής.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) αποτέλεσαν όλα αυτό το διάστημα κομβικό σημείο ανάδειξης της βιοποικιλότητας και της φυσικής ισορροπίας στη χώρα μας.

Η υδροκέφαλη συγκεντρωτική λογική της δημιουργίας του ΟΦΥΠΕΚΑ οδηγούν ξεκάθαρα στις γνωμοδοτήσεις για τα έργα να μην βρίσκουν πλέον «αναχώματα» στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες μικρών και μεγάλων συμφερόντων, αποδυναμώνοντας έτσι την συμμετοχή των τοπικών φορέων. Έτσι, με την αφαίρεση της πολύτιμης ροής πληροφοριών από το ΥΠΕΝ αυτό θα αδυνατεί να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις υπέρ του Δημόσιου συμφέροντος. Οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της κάθε περιοχής δεν θα μπορούν να ληφθούν υπόψη ώστε να υπάρξει ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της “Οικολογίας – Πράσινης λύσης” Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει προς διαβούλευση ένα σχέδιο διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, που να σέβεται την αξία αυτών καθώς και των εργαζόμενων στους φορείς. Επιπρόσθετα είναι απολύτως ζωτικής σημασίας η επαρκής χρηματοδότηση αποκεντρωμένων πράσινων δράσεων ένταξης των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, προωθώντας την ποιότητα ζωής, την βιοποικιλότητα και τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.”

Το γραφείο τύπου της παράταξης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 198, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 546 55
ΤΗΛ. 2313 319618
SITE www.oikologiapkm.gr/
FACEBOOK Οικολογία – Πράσινη Λύση @OikologiaPKM

Related Posts