Συμμετείχαν οι

 • Συμπρόεδρος, Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα
 • Οργανωτικός Γραμματέας, Ηλίας Παπαθεοδώρου,
 • Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Δομήνικος Χρυσίδης
 • Συνεκπρόσωποι στο EGP, Μιχάλης Μπάκας και Θάλεια Ρούσσου

α. Ψηφίσματα

Οι προσθήκες (amendments) που είχαμε προτείνει στα ψηφίσματα και είχαμε παρουσιάσει σε ΠΓ και ΠΣ ήταν:

Στο ψήφισμα για τη Ρωσία:

Εκ μέρους ΟΠ παρόν ήταν ο ΜΜ.

Targeting civilians constitutes a war crime. Any and all incidents of this kind should be fully investigated and those responsible held accountable by competent courts, including the International Criminal Court.

Even beyond energy, the war in Ukraine should not be used as an excuse to roll back measures for a Green transition but should bring such measures forward to accelerate the transition. As European Greens we strongly believe that undermining climate and biodiversity protection in the name of food security…

..vulnerable groups, including children and the elderly. Every measure should be taken to ensure the well-being and protection of all refugees and the prevention of incidents of human trafficking, while if such incidents do happen they should be swiftly prosecuted, with support provided to the victims.

We strongly support their struggle for a democratic Russia that would rejoin Europe and the world as a power for peace and shared sustainable prosperity.

We do not lose sight of the core principle of political ecology that disputes should be resolved through peaceful means, respecting international law, including the sovereignty of states, established borders, and the rights of groups and individuals. We call on the United Nations and the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) to redouble their efforts to bring about the end of hostilities and the withdrawal of the invading forces. This is of paramount importance first and for all for the people of Ukraine but it also has grave repercussions for the people of Russia, of other neighboring states and of those countries that rely on peaceful trade relations with Ukraine and Russia, notably for their food and/or energy security.

Στο ψήφισμα για τους Seniors:

Εκ μέρους ΟΠ παρούσα ήταν η ΘΡ.

Call upon all Member States to offer targeted training/education for informal caregivers with a view to certify them as trained careers in the field of i.e. geriatric care or care for older persons with neurodegenerative conditions (dementia).

Special dedicated specialized care for elderly with neurodegenerative conditions (dementia

Στο ψήφισμα για το Akkuyu κάναμε 2 τεχνικές προτάσεις αλλαγών και επιπλέον περάσαμε μια φράση κατά των αναθεωρητικών πρακτικών της Τουρκίας  

Εκ μέρους ΟΠ παρόν ήταν ο ΗΠ.

The European Greens call for the eventual closing of all existing nuclear plants around the world, therefore strongly oppose the opening of any new such plant. This is even more the case for an earthquake-prone region like the Eastern Mediterranean, therefore the European Greens expect all countries of the region to commit to not building any nuclear plants.

Στις διαπραγματεύσεις για το τελικό κείμενο υπήρχαν αντιδράσεις για τη πρόταση μας. Κάποιες χώρες αντιδρούσαν στην γεωλογική, γεωγραφική  διάσταση και κάποιες γενικότερα. Οι Φιλανδοί και οι σύμμαχοι τους ήταν έτοιμοι να ασκήσουν βέτο εάν δεν υπήρχαν οι γεωλογική και η γεωγραφική διάσταση. Υπήρχε και μια αντίδραση για την γενική απαίτηση για κλείσιμο πυρηνικών εργοστασίων δε ένα κείμενο για το Άκουγιου. Βρήκαμε συμμάχους στους Γάλλους και έτσι πέρασε η φράση για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας αλλά χωρίς τη φράση για το κλείσιμο των πυρηνικών παγκοσμίως. “To be more accurate, the term ‘peaceful use’ of nuclear power is practically meaningless, especially in view of the recent revisionist policies of Turkey, which threaten the stability in the Aegean and the Eastern Mediterranean.”

Εξαιρετικά σημαντικό πως αποφασίσαμε με τους Γάλλους θα καταθέσουμε ψήφισμα μαζί κατά της πυρηνικής ενέργειας στην επόμενη διάσκεψη του ΕΠΚ. Υπάρχει ανάγκη για ευρεία συμμαχία οπότε συζητάμε να μπουν και άλλοι όπως Ολλανδοί, Γερμανοί κτλ.

Συμμετείχαμε σε 4 συνεδριάσεις που έγιναν για τα ψηφίσματα και τελικά μετά από διαπραγματεύσεις κλπ πέρασαν οι περισσότερες από τις προτάσεις μας εκτός από την προσθήκη για το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών καθώς υπήρχε πίεση από τους Γάλλους και συνεννόηση στο επόμενο συμβούλιο του EGP να κατέβει ένα αυτόνομο ψήφισμα για τα πυρηνικά εργοστάσια. Σε γενικές γραμμές εμείς ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος με Πορτογάλους και Σλοβένους και ήταν πολύ θετικό ότι μετά από διαπραγμάτευση κλπ στο κείμενο για τη Ρωσία όλες οι προσθήκες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές εκτός μίας των Πορτογάλων που και εμείς υποστηρίξαμε.

Επιπρόσθετα πέρασε η προσθήκη μας για την αναφορά στην αναθεωρητική πολιτική του Ερντογάν και την αστάθεια που προκαλεί σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Επιγραμματικά  όπως αναφέραμε και στο ΔΤ πέρασαν:

 • Στο ψήφισμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που καλεί για άμεση κατάπαυση του πολέμου, όπου συμβάλαμε με προτάσεις για επιτακτική ανάγκη επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό με την ενεργοποίηση των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την καταδίκη των εγκληματιών πολέμου και την παραπομπή τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από όποια πλευρά και εάν προέρχονται, την προστασία των προσφύγων από Ουκρανία, ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καταπολεμώντας τα φαινόμενα trafficking αλλά και τη στήριξη των Ρώσων που αγωνίζονται κατά του καθεστώτος του Πούτιν για μια δημοκρατική Ρωσία.
 • Στο ψήφισμα για το αίτημα ακύρωσης της κατασκευής της μονάδας πυρηνικής ενέργειας στην Akkuyu της Τουρκίας, η οποία έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από Ρωσική Εταιρία, όπου συμβάλλαμε με προσθήκη που αφορά στις πρόσφατες αναθεωρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης Ερντογάν που απειλούν την σταθερότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
 • Στο ψήφισμα για τη φροντίδα ηλικιωμένων, όπου συμβάλλαμε με προτάσεις για την εκπαίδευση του προσωπικού ή της οικογένειας που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Στις ψηφοφορίες για τα ψηφίσματα δεν πέρασαν τα ψηφίσματα 2 και 4 για την στάση της ΕΕ σε επιθετικές ενέργειες σε άλλες χώρες και για το cryptomining. Για το πρώτο ήμασταν θετικοί αλλά δεν πέρασε με την πλειοψηφία των 2/3 καθώς φάνηκε ότι τα μεγαλύτερα κόμματα δεν ήθελαν να δεσμευτούν σε κάτι τέτοιο ενώ για το δεύτερο εκφράστηκε η άποψη οτι χρειάζεται μεγαλύτερη μελέτη για να πάρουμε θέση ως ΕΠΚ.

Τα τελικά ψηφίσματα όπως πέρασαν στο Link που ακολουθεί:

https://europeangreens.eu/riga-2022/adopted-documents

 • έγιναν ομόφωνα δεκτά στο ΕΠΚ το κόμμα Progresīvie της Λετονίας και το Hållbart Initiativ της αυτόνομης περιοχής Ααλαντ της Φινλανδίας.

Τα κρίσιμα ερωτήματα που αποτέλεσαν και τις βασικές θεματικές ενότητες του Συμβουλίου ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που κορυφώνεται, τα όλο και πιο ανησυχητικά νέα για την κλιματική κρίση, το ζήτημα της ενεργειακής ανεξαρτησίας και η ενεργειακή μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα μέσα από μια δίκαιη μετάβαση δίνοντας τέλος στην ενεργειακή φτώχεια αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των πολιτών.

Τονίστηκε η ανάγκη για άμεση απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που εξυπηρετεί παράλληλα

 • στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης,
 • στην διπλωματική απεξάρτηση από χώρες όπως η Ρωσία
 • στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

β. Sessions

EGP Trade Policy Paper

https://europeangreens.eu/riga-2022/policy

Εκ μέρους ΟΠ παρούσα ήταν η ΚΑΣ

Αφορούσε τη διαμόρφωση της «Πράσινης Εμπορικής Πολιτικής» του EGP, χρήσιμο για τον εμπλουτισμό και την δημιουργία κειμένου θέσεων μας σε θέματα «Πράσινης Εμπορικής Πολιτικής» , όπου έχουμε έλλειψη.

Ενδεικτικά:

 • Κλιματική αλλαγή
 • Γεωπολιτικές τάσεις
 • Τρέχουσες κοινωνικές / εμπορικές ανισότητες
 • Συνέπειες πανδημίας
 • Συνέπειες πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας
 • Απώλεια βιοποικιλότητας
 • Ανησυχίες πολιτών – εμπόρων
 • Ανισότητες λόγω των εταιρειών κολοσσών
 • Ιδιαιτερότητες ελληνικής πραγματικότητας
 • Στόχους πράσινης εμπορικής πολιτικής
 • Προστασία καταναλωτή
 • Προστασία εμπόρου
 • Εναρμόνιση με ανθρώπινα δικαιώματα
 • Δημιουργία ανταγωνιστικού εγχώριου «πράσινου» εμπορικού πλαισίου για την αύξηση των εξαγωγών, δημιουργία ελκυστικών λύσεων
 • Χτίσιμο σχέσεων για ενδοκοινοτικό εμπόριο – αύξηση εξαγωγών
 • Βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τις «πράσινες» εμπορικές συμφωνίες
 • Λειτουργία στη βάση δικαίου
 • Ορθή ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών
 • Αειφορία – βιώσιμη ανάπτυξη

Ενημερώσαμε ότι θα στείλουμε σαν κόμμα το δικό μας feedback για να συμβάλουμε θετικά στην εισήγησή τους . Μας έγραψαν στην λίστα του συγκεκριμένου session έτσι ώστε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να στέλνουμε παρατηρήσεις .

Building a Green Future: A just Transition in a Time of Crisis

Εκ μέρους ΟΠ παρόντες ήταν η ΚΑΣ, ΘΡ, ΗΠ και ΜΠ.

Σημαντικό session καθώς έγιναν αρκετές αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα , στην κοινωνική πολιτική, στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη , στην κοινωνική δικαιοσύνη , στην κλιματική αλλαγή, στην ισότητα στέλνοντας μηνύματα για μία δίκαιη κοινωνία με ισχυρές αξίες. Τέλος έγινε αναφορά και  στους αόρατους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

Συμμετείχαμε στη συνάντηση για τα άτομα με αναπηρίες, εκφράζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κόμματος μας για το θέμα και την ανάγκη να ανέβει στην δημόσια ατζέντα το ζήτημα καθώς υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που είναι στα σπίτια τους και δεν τους βλέπουμε καθώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη μας. Συζητήθηκε να οργανωθεί η ομάδα και να γίνει προσπάθεια να κατατεθεί ένα ψήφισμα στο επόμενο συμβούλιο του ΕΠΚ.

Συμμετείχαμε στη συνάντηση των seniors in EGP, ενταχθήκαμε στο δίκτυο για να το παρακολουθούμε, να ενημερωνόμαστε και να στέλνουμε προτάσεις

Στην εξειδικευμένη συνάντηση για το θέμα Euopeean Energy Challenges ο ΗΠ παρουσίασε τις θέσεις των ΟΠ για την ενεργειακή κρίση (καλεσμένος ομιλητής). Συμμετείχε και η ΘΡ.

https://ecogreens.gr/epikairotita/press-releases/krisimes-syzitiseis-gia-tin-energeiaki-klimatiki-krisi-kai-tin-energeiaki-ftocheia-sto-synedrio-tou-efropaikou-prasinou-kommatos

γ. Συναντήσεις/ διμερείς σχέσεις.  

Συνάντηση με κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Κύπρου [ΚΑΣ]

www.cyprusgreens.org

 • Xαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος [ραντεβού & Δελτίο Τύπου [ΚΑΣ]
 • Μαρία Κόλλα, Αντιπρόεδρος Κόμματος [γνωριμία]
 • Αλεξία Σακαδάκη , Οργανωτική Λειτουργός Κόμματος & Συντονίστρια στο Μεσογειακό Δίκτυο EGP [γνωριμία]

 

Πλούσια ατζέντα. Έχει ήδη εκδοθεί σχετικό Δελτίου Τύπου.

Συζητήσεις με το ΚΟΣΠ είχαν και οι ΔΧ, ΜΜ, ΗΠ.

Συνάντηση με Πράσινους Τουρκίας. https://yesiller.org.tr/  [ΚΑΣ, ΔΧ, ΗΠ]

 • Ozlem Tasdemir Teke
 • Koray Dogan Urbarli

Υπάρχουν δύο πράσινα κόμματα στην Τουρκία. Κανένα δεν είναι μέλος του ΕGP.

To Yesiller με το οποίο κανονίστηκε συνάντηση κατόπιν γνωριμίας μέσω του Προέδρου και της Αντιπροέδρου των Οικολόγων Κύπρου, δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για να γίνει μέλος του EGP αφού δεν είναι αναγνωρισμένο κόμμα στην Τουρκία και δεν έχει εκλεγμένους εκπροσώπους. Τα μέλη του Γιεσιλέρ ήταν μέλη του άλλου πράσινου κόμματος, το οποίο έχει καταθέσει υποψηφιότητα στο ΕΠΚ και έχει στενές σχέσεις με το Κουρδικό κόμμα. Συζήτηση σε φιλικό πνεύμα έγινε και με το άλλο Πράσινο τουρκικό κόμμα.

Επίσης διαβάζοντας τα πρόσφατα Δελτία Τύπου τους, είναι μαχητικό κόμμα το οποίο ενδεικτικά αναφέρω ότι έχει εκδώσει ΔΤ για:

 • την Σφαγή των Αρμενίων
 • Δελτίου Τύπου για τα Πυρηνικά και μάλιστα από κοινού με το ελληνικό κόμμα των Πρασίνων και τους Οικολόγους Βουλγαρίας
 • Δελτίο Τύπου για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Akkuyu, και έχουν δημιουργήσει και link για ψήφισμα παύσης των εργασιών. Ενώ δίνουν και χρήσιμη πληροφόρηση που περιελάβαμε στο Δελτίο Τύπου που έγραψα για την συνάντηση με τους Οικολόγους Κύπρου, καθώς το έθεσαν και αυτή σαν θέμα ζωτικής σημασίας.
 • Δελτίο Τύπου θαρραλέο που «χτυπάει» ευθέως τον Ερντογάν και ζητούν άμεσα εκλογές

Λουξεμβούργο

Meris Sahovic (ΗΠ) Συνεπικεφαλής Πράσινων Λουξεμβούργου Θέματα ακρίβειας, τεχνική βοήθεια για εκλογές. Άλλες συζητήσεις (ΔΧ) για εκλογές.

Μάλτα 

 1. Μina Jack Tolu (ΔΧ, ΗΠ) Μάλτα/FYEG Θέματα νεολαίας και LGBTQI+, πρόσκληση σε Ελλάδα από ΔΧ.
 2. Mark Zarafa (ΔΧ) για Μεσογειακό και συνεργασία σε θέματα τουρισμού και κινητικότητας.

EGP

Evelyn and Vula (ΔΧ, ΗΠ) Ενημέρωση σε δείπνο ΜΔ για επαφές με Πράσινους, Βολτ και θετικές εξελίξεις (κείμενο θέσεων) με ΠΑ, ΠΚ και ΣΠ. Συζήτηση για άλλα θέματα όπως το Μεσογειακό Δίκτυο (ΔΧ).

Greens/EFA

 1. Michael Bloss Ευρωβουλευτής (ΗΠ) Βοήθεια για ψήφους Ελλήνων Ευρωβουλευτών για ψηφοφορία 14.6, Κλιματικός νόμος, πρόσβαση σε ΜΒ για κατάθεση ερωτήσεων.
 2. Ernest Urtasum Ευρωβουλευτής (ΗΠ, ΔΧ) ΜΔ και πρόσβαση σε ΕΟ για κατάθεση ερωτήσεων.
 3. Viola von Cramon Ευρωβουλευτής (ΗΠ) πολιτική ΕΕ στα Βαλκάνια, συνεργασία.
 4. Daniel Freud (ΔΧ), Ευρωβουλευτής Γερμανίας για συνεργασία σε θέματα διακυβέρνησης και διαφάνεια.
 5. Συζήτηση με επικεφαλής εκστρατειών (ΔΧ) για συνεργασία σε επίπεδο μετάφρασης κτλ των εκστρατειών για χρήση από ΟΠ.

GEF

Laurent Standaert (ΗΠ) συμπρόεδρος GEF, συζήτηση για ενίσχυση ΠΙ και άλλων δράσεων.

HBS Brussels

Joan Lanfranco (ΔΧ) υπεύθυνος επικοινωνίας του γραφείου Βρυξελλών.

Βρετανία

Claudine Lee (ΗΠ) επικεφαλής Αγγλικής αποστολής συνέχεια παλαιότερης συζήτησης για τεχνική βοήθεια εκλογών, πρόσβαση σε επικεφαλής εκλογικής επιτροπής. άλλες συζητήσεις με Άγγλους από ΔΧ, ΜΜ και ΘΡ.

Ολλανδία

 1. Marjolein Meijer (ΗΠ) συνάντηση σε σχέση με υποψηφιότητα. Συζήτηση (ΔΧ) για πιθανή επίσκεψη στην Ολλανδία.
 2. Gebke van Gaal (ΗΠ) συνέχεια συζήτησης για διμερή συνεργασία με Ολλανδούς Πράσινους
 3. Joost Landejijk (ΗΠ, ΔΧ) π. Ευρωβουλευτής συνάντηση σε σχέση με υποψηφιότητα, Ελληνοτουρκικά

Ισπανία

Rodolfo Coloma (ΔΧ, ΗΠ) από Verdes EQUO. Θέματα: εκλογές, συνεργασία στο Μεσογειακό, δράσεις κοινές.

Νορβηγία

Torkil Vederhus (ΗΠ) Γραμματέας Νορβηγών συνέχεια συζήτησης για διμερή συνεργασία με Νορβηγούς

Γερμανία

 1. Sibylle Stefan/Pegah Edalatian (ΗΠ, ΔΧ) συνάντηση σε σχέση με υποψηφιότητα και συνεργασίας με Γερμανούς Πράσινους.
 2. Toni Hofreiter (ΗΠ) Επικεφαλής Πρασίνων σε Γερμανικό Κοιν, κύριο μέλος της αριστερής πτέρυγας των ΓΠ. Θέματα Ουκρανίας και αποστολής πολεμικού υλικού σε Ουκρανία

Πολωνία

Tracz (ΔΧ, ΗΠ) συνάντηση σε σχέση με υποψηφιότητα. Άλλες συζητήσεις με Πολωνούς για συνέχεια συνεργασία σε θέματα δίκαιης μετάβασης/ follow up στην κοινή εκδήλωση.

FYEG

Benadetta  (ΔΧ). Συζήτηση για ενδυνάμωση νέων Πράσινων στην Ελλάδα. Επίλυση διαφορών με Νέους Πράσινους με βοήθεια FYEG.

Γαλλία 

Με την Pauline Nantes (ΔΧ), Εκπρόσωπο της Γαλλίας στους Ευρωπαίους Πράσινους και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Δικτύου. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής φτώχειας.

Πορτογαλία 

Με την αποστολή της Πορτογαλίας, με τους οποίους δουλεύουμε στενά στο Μεσογειακό Δίκτυο. Συζήτηση για θέματα τουρισμού κυρίως.

Βαλκανικό Δίκτυο 

Εκ μέρους ΟΠ παρόντες οι ΚΑΣ και ΗΠ.

Ένα από τα ενεργά πλέον δίκτυα των Ευρωπαίων Πράσινων που (επανε)ενεργοποίησαν πριν λίγους μήνες. Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και τις καλές πρακτικές του Μαυροβούνιο, που έχει πλέον πράσινη Κυβέρνηση! Θα γίνουν κινήσεις για συμμετοχή των ΟΠ, για την οποία συμφωνούν και τα άλλα κόμματα των Βαλκανίων. Ο ΗΠ πρότεινε τα κόμματα να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις επιπλεόν του Βαλκανικού Δικτύου. Διμερείς συζητήσεις έγιναν κυρίως με τον Εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στους Ευρωπαίους Πράσινους (ΔΧ, ΗΠ). Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί σε διασυνοριακά θέματα, με έμφαση στην προστασία δασών και ποταμών. Και με τη Σερβία.

Μεσογειακό Δίκτυο

Εκ μέρους ΟΠ παρόντες ήταν ο ΔΧ και η Χριστίνα Ευθυμιάτου.

https://ecogreens.gr/epikairotita/press-releases/krisimes-syzitiseis-gia-tin-energeiaki-klimatiki-krisi-kai-tin-energeiaki-ftocheia-sto-synedrio-tou-efropaikou-prasinou-kommatos

Κύπρος

Συμφωνία να συνδιοργανώσουμε εκδήλωση κοινή με Τούρκους αρχές Αυγούστου για την αναστολή λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία. Μετά το ψήφισμα που πέρασε.

Άλλες σύντομες συζητήσεις

 • Ricarda Lang (ΜΜ, ΗΠ)
 • Rasmus Nordqvist (ΗΠ)
 • Thomas Waitz (ΗΠ-ΚΑΣ)
 • Dritan Abazovic (ΚΑΣ, ΗΠ)
 • Melanie Vogel (ΚΑΣ, ΔΧ, ΗΠ)
 • Francesca Romana D’Antuono (ΗΠ, ΜΜ), Συμπρόεδρο Βολτ Ευρώπης
 • Angela Paradiso: Political Advisor EGP (ΚΑΣ-ΜΜ)
 • Ute Michel: Finance Advisory EGP (ΚΑΣ)
 • Mar Garcia:  Secretary General EGP (ΚΑΣ-ΜΜ)
 • Vesna Jusup (ΚΑΣ –ΜΜ)
 • Evelyn Huytebroeck : Co-Chair EGP (ΚΑΣ-ΔΧ-ΗΠ)
 • Benedetta De Marte Νέα Γραμματέας ΕΠΚ (ΗΠ)
 • Sejfudin Hodjic και Garic zrna BOSNIA (ΚΑΣ-ΗΠ)
 • Μina Jack Tolu (ΚΑΣ)
 • Rodolfo Coloma (ΚΑΣ)
 • Pauline Nantes Γαλλία (ΚΑΣ-ΔΧ-ΗΠ)
 • Silviu Dumitru Ρουμανία (ΗΠ)

§  Biljana Dordevic Σερβία (HΠ)

§  Dobrica Veselinović Σερβία (ΗΠ)

 • Biljana Stojkovic (Σερβία ΗΠ)
 • Djordje Miketic Σερβία (ΗΠ)
 • Mileta Radovanic Bos. Erz. (ΗΠ)
 • Εrvin Redzepagic (ΚΑΣ-ΗΠ)
 • Mark Zarafa (ΚΑΣ)
 • Atis Svinka – (ΚΑΣ)
 • Antonina Nenaseva – (ΚΑΣ)
 • Gabriel Ursescu (ΚΑΣ)
 • Zaritsa Dinkova (ΚΑΣ)

Υπάρχουν στο youtube βίντεο από συνεδρίες που είχαν ζωντανή κάλυψη.

·        Building a Green Future: A Just Transition in a Time of Crisis https://www.youtube.com/watch?v=UleJz1afX24

MED NET ENERGY_NOTES_040622_DC_CE

Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη Μπάκα, εκπρόσωπο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, για την ενημερωτική αναφορά σχετικά με το Συμβούλιο του ΕΠΚ στη Ρίγα.

 

Related Posts