03/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία Γυναικών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ: Στα βήματα της Ειρήνης

Η Πρωτοβουλία Γυναικών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ πραγματοποίησε διαδικτυακή συζήτηση με γυναικείες οργανώσεις και πολιτικούς φορείς με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής προσπάθειας για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κίνησης που θ’ αφορά όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Στη συζήτηση που έγινε διαδικτυακά, εκτός από τις γυναίκες μέλη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, παρευρέθηκαν οι: Κώστας Στρατής, πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, Ζαχαρούλα Νταλέ, συνεργάτιδα της Σίας Αναγνωστοπούλου, Ιλεάνα Σακκά, Μέλος του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελεονώρα Ζώτου από το κόμμα των Πρασίνων, Χαραλαμπίδου – Kατούφα Ευγενία, Δημοσιογράφος, Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου. Την προσπάθεια στηρίζουν επίσης οι: Λίλιαν Γαζή από τη Γραμματεία Ισότητας του ΚΙΝΑΛ, Πηνελόπη Πετροπούλου από το κόμμα των Πειρατών και Φωτεινή Σιάνου από το “Ελληνικό Φεμινιστικό Δίκτυο για την Απεργία της 8ης Μάρτη”.

Στη συζήτηση εκφράστηκε ο προβληματισμός όλων για την κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία και η ανάγκη δυναμικής παρέμβασης από τη παγκόσμια κοινωνία των πολιτών ούτως ώστε να σταματήσει αυτός ο παράλογος πόλεμος και να αμβλυνθούν οι συνέπειές του.

Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από δράσεις με σκοπό να ενώσουν όλους τους πολίτες της Ευρώπης σε μια αντίδραση για το συνεχές έγκλημα που συντελείται, οι οποίες είναι:

  • Το Κάλεσμα που απηύθυνε ήδη η Πρωτοβουλία Γυναικών των Οικολόγων Πράσινων σε όλες τις γυναικείες οργανώσεις και τα γυναικεία τμήματα των πολιτικών κομμάτων, αλλά και σε όλα τα Πράσινα κόμματα της Ευρώπης προκειμένου να αποτελέσει το έναυσμα μιας αντίδρασης που θα περιλάβει όλους τους ευρωπαίους  πολίτες.
  • Η διακριτή πολιτική μας παρουσία και παρέμβαση στη δράση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάη 2022 και ώρα 12 το μεσημέρι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγείτου, στο ύψος του Ηρωδείου ενάντια στον πόλεμο με απαίτηση την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία. Η δράση συνδιοργανώνεται από τα ακόλουθα:

– Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «η φωνή της»
– Διοτίμα – Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα
– Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)
– KEDE Women’s Network – Δίκτυο Γυναικών ΚΕΔΕ
– ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων
– Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece
– Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά
– Ομάδα Γυναικών του Συλλόγου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης Θρυαλλίδα
– Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά
– Σύλλογος Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου»
– Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»
– Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ

Επίσης προγραμματίζεται πορεία Ειρήνης (στα βήματα του μεγάλου Γρ. Λαμπράκη) προς το τέλος Μαΐου προκειμένου η φωνή των μικρών να ενδυναμώσει και να πληθύνει ούτως ώστε να επηρεάσει τις αποφάσεις των ισχυρών της Γης.

Σκοπός της Πρωτοβουλίας Γυναικών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι η καθοριστική συμβολή στην αρχή μιας αντίδρασης στη χώρα μας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος που θα επιβάλλει την αξία της Ειρήνης και της Ανθρωπιάς προκειμένου ο πόλεμος να αποτελέσει πλέον στάδιο της ανώριμης φάσης της ανθρωπότητας.
 

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Πηγή: https://ecogreens.gr/epikairotita/press-releases/protovoulia-gynaikon-ton-oikologon-prasinon-sta-vimata-tis-eirinis

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.cretalive.gr/apopseis/o-syghronos-politismos-kai-ta-dikaiomata-tis-gynaikas

Related Posts