20.07.2022.

Οι στόχοι και οι θεματικές της φετινής BEYOND, η οποία θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου ως και την 1η Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη Παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών το βράδυ της Τρίτης 19.07.22, με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος έχει «αγκαλιάσει» και στηρίζει έμπρακτα την έκθεση.
Το φετινό μήνυμα της BEYOND είναι «Get Future Ready» και στόχος να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως διεθνές τεχνολογικό hub. Περισσότερες από 250 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, ενώ όλοι οι περυσινοί εκθέτες θα δώσουν και φέτος το παρών.
O νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος.
Μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν θεματικές αφιερωμένες στο νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.
Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλαμβάνει δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Αναστάσιος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, τόνισε ότι η πρώτη BEYOND, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μια πολύ επιτυχημένη έκθεση, που κατάφερε να μπει στο διεθνή χάρτη, και εκτίμησε ότι η φετινή θα έχει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις. «Θέλουμε να γίνει η BEYOND ανάλογη με την κορυφαία έκθεση τεχνολογίας MWC στη Βαρκελώνη» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζήκας στην ομιλία του εξήρε τον ρόλο της ΚΕΔΕ και του ΣΕΠΕ για την υποστήριξη και την αρωγή στη BEYOND.

 

Related Posts