Άλλη μία χρονιά χαμένη, σε ότι αφορά την κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, από την πλευρά της Αλμωπίας!!
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του παραρτήματος της Έδεσσας, κρίνει ότι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και της εταιρίας ” Χ.Κοντος” που τις ανατέθηκε το έργο, δεν είναι πλέον συμβατή και ουσιαστικά ακυρώνεται για συγκεκριμένους λόγους, που αναφέρονται στην εξασέλιδη ανακοίνωση του ελεγκτικού συνεδρίου,που κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Αλμωπίας.
ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ
Η εφημερίδα ” Νέα της Πέλλας” , μετά την ανάθεση του έργου, είχε αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα, επισημαίνοντας μάλιστα και τους λόγους, για τους οποίους η όλη ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί και άκυρη.
Είχαμε αναφέρει λοιπόν, ότι δύο είναι τα ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ακυρότητα της απόφασης.
Κατά αρχήν η απόφαση για ανάθεση, που δεν δικαιολογεί το επείγον της υπόθεσης και από την άλλη το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή δίνεται με 4% έκπτωση στην εταιρία, ενώ στον Δήμο Έδεσσας η προκήρυξη του έργου έγινε με 21% έκπτωση!!
Και όλο αυτό έγινε με για την ίδια κατασκευαστική εταιρεία.
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Έδεσσα, κυμάνθηκε ακριβώς στα δύο παραπάνω επιχειρήματα!!
Όπως μαθαίνουμε ( γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Δημοτική Αρχή) θα γίνει έφεση επί της απόφασης.
Με άλλα λόγια, ” χαμένος χρόνος” που για άλλη μία χρονιά, βγάζει εκτός την Αλμωπία, στην προσπάθεια για την σύνδεση της μέσω Σαρακηνών.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Αλμωπίας , είχε λάβει το ποσό των 400.000 ευρώ, προκειμένου να κάνει το έργο της οδικής σύνδεσης.
Από την ημέρα που πήρε την χρηματοδότηση, μέχρι την απευθείας ανάθεση, πέρασαν περίπου 6 μήνες, ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο άγονες δημοπρασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημοσιεύτηκε στην σελίδα ” Διαύγεια” του Δήμου Αλμωπίας.
Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει όλα τα χαρτιά που της υποβάλλονται από τους ΟΤΑ, για χρηματοδότηση έργων.
Πηγή άρθρου η ψηφιακή εφημερίδα: Η εφημερίδα ” Νέα της Πέλλας”

Related Posts