Συγκέντρωση, ενημέρωση και συλλογή υπογραφών πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία κατοίκων Κρυονερίου την Τετάρτη 8/6 στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να διασώσουν το δάσος και το ρέμα ώστε να μην τσιμεντοποιηθεί η περιοχή και να ανεγερθούν πολυκατοικίες. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους ώστε το πράσινο στην περιοχή να μην εξαφανιστεί στο βωμό των κερδών εργολάβων και ιδιωτών.

Στην περιοχή του Κρυονερίου, στην κορυφή του ρέματος το οποίο διασχίζει την Πυλαία και τη Χαριλάου, υπάρχει ένα κομμάτι δάσους που αγγίζει το σχέδιο πόλης. Στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο συνεχίζει να ανήκει στην ΕΥΑΘ παγίων, χτίστηκαν παράνομα σπίτια τη δεκαετία του 1960. Μέρος του ρέματος καθώς και το δάσος έχουν αποχαρακτηριστεί και έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου από το 1984. Ένας εκ των ιδιοκτητών παράνομης κατοικίας διεκδίκησε το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός του ρέματος και του δάσους και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ανέγερσης εξαώροφης οικοδομής, όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας.

Τι ζητούν οι κάτοικοι:

-Το συγκεκριμένο οικόπεδο να χαρακτηριστεί δάσος, να μην επιτραπεί η οικοδόμηση του αλλά αντίθετα να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για όλη την γειτονιά.
-Ο δήμος να επιστρέψει στο δασαρχείο την έκταση αυτή του δάσους που ιδιοποιήθηκε.
-Να επιστραφεί αυτή η περιοχή στην ιδιοκτησία της ΕΥΑΘ παγίων και όχι στον δήμο όπου φαίνεται να έχει περιέλθει.
Όχι άλλο τσιμέντο στις γειτονιές μας!
Προστατεύουμε το δάσος και απαιτούμε περισσότερους χώρους πρασίνου.
Πηγή άρθρου και εικόνων: https://infolibre.gr/2022/06/09/sygkentrosi-gia-tin-prostasia-toy-dasoys-kai-toy-rematos-sto-kryoneri-thessalonikis-fotografies/?fbclid=IwAR14hbzWPFpiRnvDEzYtxXFeDuWKI5Dw33zSscjiWNzI0mybNcNGimg0Se4    και
https://xekinima.org/petychimeni-sygkentrosi-syll-ypografon-tis-protovoylias-katoikon-kryonerioy-ano-toympas/?fbclid=IwAR25LX4On-SE32acSQIP1O7ECjauFWnwstEhB-X3H3UNHkrG5CKOP5fy5wQ

Related Posts