27.06.2022.

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσαν κάτοικοι από το Κρυονέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με το οποίο ζητούν να ανασταλεί κάθε οικοδομική δραστηριότητα και αδειοδότηση μέχρι να γίνει χαρτογράφηση του ρέματος στην περιοχή.

Ολόκληρο το ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα απόψε:
“Το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων της Τούμπας και του ευρύτερου Δήμου σε σχέση με την πιθανή ανέγερση πολυώροφης πολυκατοικίας στο οικοδομικό τετράγωνο Γ696 που βρίσκεται στα όρια πυκνού δάσους και λίγα μέτρα μακριά από το ρέμα Κρυονερίου. Για τον λόγο αυτό, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δασαρχείο, ΕΥΑΘ Παγίων και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) να ελέγξουν διεξοδικά το ζήτημα και να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το έννομο συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και η προστασία του δάσους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την επιθυμία του για αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Ο.Τ 696 μέχρι να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν μπορεί να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο σύμφωνα με τον ΠΔ (που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 382/184). Καλούμε επίσης όλους τους αρμόδιους φορείς, προτού εκδοθεί οποιαδήποτε διοικητική πράξη, να εξαντλήσουνε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την οριοθέτηση του ρεμάτων, καθορισμό δασικών εκτάσεων και να προβούν σε κάθε αναγκαία πράξη για την προστασία και ανάδειξη του ρέματος Πολυγνώτου.”
Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου, Δήμητρα Κάρταλη, δήλωσε από το βήμα του Σώματος ότι στην περιοχή «θα διαπραχθεί ένα έγκλημα κατά του δάσους, κατά του ρέματος και κατά των κατοίκων».
Οι κάτοικοι του Κρυονερίου, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 900 υπογραφές τις οποίες παρέδωσαν στον πρόεδρο του Δ.Σ., Πέτρο Λεκάκη, διαμήνυσαν στον δήμο Θεσσαλονίκης, ότι πρέπει να δώσει ένα «αίσιο τέλος στην αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων για το ρέμα και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να καταστρέψουν αυτό το κομμάτι του φυσικού πνεύμονα και ομορφιάς της πόλης μας».
Η Οικολογία – Πράσινη Λύση  έδωσε το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των κατοίκων, τους οποίους στηρίζει στα δικαιολογημένα τους αιτήματα.
Πηγή άρθρου: https://www.makthes.gr/psifisma-sto-dimotiko-symvoylio-thessalonikis-gia-na-min-chtistei-polykatoikia-sto-rema-kryonerioy-588109  &
Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/photo/?fbid=3162164280714465&set=pcb.3162164344047792

Related Posts