Χτες, 19.03.2023, στελέχη της Οικολογίας Πράσινης Λύσης και η περιφερειακή σύμβουλος Λίζα Αβραμίδου συμμετείχαν στην ενημερωτική συνάντηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γ.Ε.Λ. Θερμαϊκού, όπου οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν, εδώ και 12 χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή την φοίτηση με ασφάλεια.
Πρόκειται για ένα σχολείο, το οποίο βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη θέση (στο 18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, σε διασταύρωση) όπου το όριο ταχύτητας κυκλοφορίας της εμπρόσθιου οδού είναι 70 χλμ ενώ απουσιάζει οποιαδήποτε πινακίδα που να ενημερώνει ότι στην περιοχή κυκλοφορούν μαθητές. Τα παιδιά, διασχίζουν την οδό ταχείας κυκλοφορίας καθημερινά ώστε να φτάσουν στην στάση λεωφορείων ή ακόμη για να αγοράσουν ένα κουλούρι. Η ενδιάμεση νησίδα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και φυσικά δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια 250 μαθητών. Τα αυτοκίνητα κινούνται συνήθως με ταχύτητες πάνω από 70 χλμ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους, καθημερινά. Επίσης το γεγονός ότι δεν λειτουργεί κυλικείο στο σχολείο αυξάνει περαιτέρω την επικινδυνότητα της οδού, καθώς τα παιδιά αναγκάζονται να διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο ώστε να ψωνίσουν. Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση όπου η περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ εφικτή.
Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων και οι καθηγητές επανειλημμένα έχουν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση η οποία παραμένει η ίδια από το 2012. Έχουν σταλεί αιτήματα, κοινοποιώντας τα σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται όπως ο Δήμος Θερμαϊκού, ο ΟΣΕΘ, η Περιφέρεια Κ.Μ, το Τμήμα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και το Τμήμα Προγραμματισμού κ Υποδομών κ.α. Ζητούνε να υπάρχει ασφαλής διέλευση στην περιοχή, ασφαλή μετακίνησή των μαθητών με ειδικά λεωφορεία, δημιουργία χώρου παραμονής για αναμονή λεωφορείου κ.α. που αποσκοπούν στην ασφάλεια των παιδιών.
Η παράταξη μας θα κινηθεί προς κάθε υπεύθυνο για την επίλυση αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος πριν θρηνήσουμε θύματα.

Related Posts